Els beneficis de tenir germans

La dita qui té un amic té un tresor hauria de tenir un matís important si es té en compte un estudi realitzat a la Universitat de Brigham Young, als Estats Units. El tresor autèntic és tenir un germà. Segons constaten els resultats de la investigació, feta amb el testimoni de 395 famílies amb més d’un fill, un d’ells, com a mínim, amb una edat compresa entre els 10 i els 14 anys, els germans es protegeixen mútuament de sentiments com la solitud, l’egoisme o la por.

La protecció d’un germà, segons constata l’estudi publicat al Journal of Family Psychology, és superior a la dels pares. Els més petits, a més, assenyalen els autors, aprenen dels seus germans sentiments com la generositat o amabilitat.

Tenir germanes és encara més positiu. Les noies, amb més tendència a parlar i millors dots comunicatives, poden arribar a evitar depressions durant l’adolescència.

Fins i tot les baralles són positives

Els responsables de la investigació asseguren també que les baralles entre germans poden tenir un component positiu perquè ajuden als nens a controlar les seves emocions. Quan les baralles, però, són més greus, es pot incrementar la tendència a caure en la delinqüència juvenil, segons assenyala l’estudi.

Via: Bebesymas

Foto: Flickr CC (roland.lakis)

Comenta

*

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús