Adéu als ajuts del Govern per a nens de 0 a 3 anys

La retallada d’un 10% del pressupost del departament de Benestar i Família de la Generalitat afectarà, i força, les famílies catalanes. En concret, el projecte de llei de pressupostos presentat aquesta setmana pel conseller d’Economia, Andreu Mas-Colell, preveu la supressió de les ajudes universals per a famílies amb fills d’entre 0 i 3 anys, que suposa el pagament de 638 euros l’any. També desapareixen les ajudes a famílies nombroses i monoparentals amb nens de 0 a 6 anys, de 745 euros.

La mesura entrarà en vigor al juliol,  tan bon punt s’aprovin els pressupostos. Fins llavors, segons van informar fonts del departament, totes les famílies tindran dret a l’ajut sense efectes retroactius i cobraran íntegra la quantitat que els correspongui.

 A partir d’ara, els ajuts es vincularan a les rendes més baixes i a situacions de vulnerabilitat. La partida que s’hi destinarà passarà de 192 a 34 milions d’euros (un 82% menys). De fet, el pressupost de la Secretaria de Família es reduirà un 74%. “El nostre objectiu és que la prestació recuperi el seu caràcter universal tan aviat com sigui possible i que la situació econòmica ho permeti l’any que ve”.

Més informació:

Projecte de llei de pressupostos de la Generalitat per al 2011

Foto: Flickr CC (Ariane Hunter - Nina Matthews Photography)

24 comentaris

 • abel

  03/08/2012 10:58

  porto vint anys a catalunya,desde els 7 anys que em van portar els meus pares del marroc,sempre he defensat Catalunya i la seva gent davant d’andalusos,gitanos i fins i tot del marroc,tinc dues filles i no estic cobrant res,gracies a que el meu pare s’ha comprat una casa desde l’any 1997 que hem estat restaurant-la tot gracies a la seva feina i gracies a ell no ens falta de res aixi que no ens fiqueu tots en el mateix sac siusplau.gent com aquests comentaris xenofobs es la que em treu de polleguera.a mes nomes la tenen que pagar els moros tot lo que passa a catalunya?????? hi ha dolents i bons a tot arreu i tambe maleducats.gracies catalunya i a tota la gent bona que he conegut.visca catalunya i visca els catalans que tenen els ulls oberts.

 • josep

  23/11/2011 0:38

  ¿¡where are you from mercedes sanchez !?

 • OCA

  05/08/2011 16:45

  Carai quines galtes amb els comentaris. Qui vulgi ajudes que treballi en negra (si us feu mal a apaxujar) o directament que no treballi i a demanar a l’ajuntament.
  Menys criticar la gent que rep les ajudes, que la gent que no les rep pot estar malament, però les quines les reben si que ho estan.
  Mercedes, millor no critiquis tant els immigrants, que pel que es veu tu també ho ets.

 • fran

  05/06/2011 14:51

Comenta

*

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús