Adéu als ajuts del Govern per a nens de 0 a 3 anys

La retallada d’un 10% del pressupost del departament de Benestar i Família de la Generalitat afectarà, i força, les famílies catalanes. En concret, el projecte de llei de pressupostos presentat aquesta setmana pel conseller d’Economia, Andreu Mas-Colell, preveu la supressió de les ajudes universals per a famílies amb fills d’entre 0 i 3 anys, que suposa el pagament de 638 euros l’any. També desapareixen les ajudes a famílies nombroses i monoparentals amb nens de 0 a 6 anys, de 745 euros.

La mesura entrarà en vigor al juliol,  tan bon punt s’aprovin els pressupostos. Fins llavors, segons van informar fonts del departament, totes les famílies tindran dret a l’ajut sense efectes retroactius i cobraran íntegra la quantitat que els correspongui.

 A partir d’ara, els ajuts es vincularan a les rendes més baixes i a situacions de vulnerabilitat. La partida que s’hi destinarà passarà de 192 a 34 milions d’euros (un 82% menys). De fet, el pressupost de la Secretaria de Família es reduirà un 74%. “El nostre objectiu és que la prestació recuperi el seu caràcter universal tan aviat com sigui possible i que la situació econòmica ho permeti l’any que ve”.

Més informació:

Projecte de llei de pressupostos de la Generalitat per al 2011

Foto: Flickr CC (Ariane Hunter - Nina Matthews Photography)

24 comentaris

 • nicks

  04/06/2011 12:22

  acaben de confirmar que la ajuda es manté per les rentes més baixes (que això vol dir que HO SEGUIRAN COBRANT ELS IMMIGRANTS), no sóc racista sóc realista i només dic la veritat. A més a més ja estan gaudint de altres aventatges com xec menjador, xec per cotxets etc o sigui que no em vingueu a donar més lliçons…els catalans ESTEM CANSATS! (i després algú encara es sopren que PXC guanyi vots?? va ghome va!)

 • Edurne

  04/06/2011 9:04

  Treure les pensions vitalicies dels polítics els empobria, segons el “Sr.” Duran i Lleida… però treure aquesta ajuda no empobrirà a les families catalanes oi?? i no tenen res a veure els inmigrants… prefereixo que els meus impostos ajudin a la gent a tenir la possibilitat d’una vida millor que no pas a alimentar una colla de xoriços que ja cobren de tot arreu i no foten absolutament res de bó i aquesta situació que patim és una clara mostra.

 • xavi

  03/06/2011 22:43

  PROU DE PLORAR I MÉS TREBALLAR, FA 50 ANYS HI HAVIEN AJUDES PER ALGÚ? ENS ESTEM TORNANT UNS GANDULS DEL 15. SI NO TENIU FEINA, BUSQUEU-NE ALLÀ ON N’HI HAGI, I UNA MICA DE RESPECTE PER LA GENT QUE VE FORA. MALEDUCATS!!

 • NOELIA

  03/06/2011 13:42

  Segur que algú té en alguna part del seu arbre algun immigrant!! Tots som de tot arreu. I cal ajudar sense mirar a qui !!!!! Cal ajudar a qui ho necessita, o no és persona per no ser d’un lloc, que poca memòria històrica i falta de solidaritat. AIXÒ ÉS VERGONYÓS. La culpa no el tenen els immigrants sinó uns governs corruptes, que ells no treuen cap benefici!!!!

 • iru

  03/06/2011 10:04

  no la paguem amb els inmigrants, mirem més amunt, les 300 grans fortunes de catalunya, aquí es on em de fixart-nos , en ells i els seus colegues de CiU, jo tinc dos filles de 1 i 2 anys, i la meva dona no treballa i al juliol li treuen la paga, es hiora de lluitar

 • Nuria

  03/06/2011 9:23

  Es una VERGONYAAAAAAAAAAAAAAAAAA!!! En quin mon vivim?? Aixo si els imigrants seguiran afrofitan-se de tots els ajuts dels cotxets nous, del menjador, dels llibres, etc etc i a nosaltres una merda, K FORT!!!

 • olga mm

  03/06/2011 2:11

  Mercedes, et dic igual que a la josefina.

 • olga mm

  03/06/2011 2:09

  Josefina. Els moros? Quin és aquest llenguatge? No entens que la supressió d’aquesta ajuda és universal?…

 • mercedes sanchez

  03/06/2011 0:46

  esto es una verguenza,luego quieren que haya natalidad.Pero seguro que a los inmigrantes les siguen pagando,dandole cheques para comprar,para cochecitos y todo lo que les haga falta.Lo dicho,no se les caera la cara de VERGUENZA

 • Josefina

  02/06/2011 14:25

  Els moros ho seguiran cobrant, clar. Els que estem al mig a pagar i a callar, com sempre.

Comenta

*

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús