Criatures 11/08/2012

Tu ets més de biquini o de banyador?

T. Gilbert
3 min
Tu ets més de biquini  o de banyador?

"Si portes banyador, és com si et volguessis amagar alguna cosa", diuen Maria Claver, Júlia Mercadé, Laia Salvador i Cèlia Serrano. Com? Els pregunto. "Sí, sí, com si tinguessis una cicatriu a la panxa que et volguessis amagar". És això el que poden pensar elles de les adolescents que porten banyador, em diuen les quatre noies, que tenen entre 16 i 17 anys.

El cas és que a les quatre els apassionen els biquinis. "Jo m'he posat banyador perquè hi hagués més varietat a la foto, però no en porto mai a la platja, només a la piscina", matisa la Júlia.

De biquinis, se'n compren dos per temporada, de colors i estampats diferents. "Aquest estiu es porten molt els colors fluorescents i els tipus bandeau ", m'actualitzen. La Cèlia opina: "És cert, estan de moda, però a mi, en canvi, m'agraden més amb estampats, i per això sempre opto per aquests models". A més, continuen explicant: "És una peça molt important perquè ha de quedar molt bé, ens ha de permetre nedar, jugar a pales, moure'ns".

Encara tenen més utilitats, els biquinis. "La peça de dalt me la poso per anar pel carrer, fora de la platja, quan porto vestits que són molt escotats", diu ara la Júlia. La Laia, la Maria i la Cèlia, en canvi, no se'ls posen per anar pel carrer, però això no treu que els agradi fixar-se bé en el biquini que trien. "La calceta no ha de marcar massa la cuixa, i la part de dalt ha de tapar bé", comenta la Cèlia. La Maria busca un altre detall en la calceta del biquini: "Ha de tenir cintes als costats, perquè així me l'ajusto més fort o més fluix".

Totes quatre són de tenir biquinis de molts colors i estampats, incloent-hi el negre. "Tothom té un biquini negre. Sempre queda bé, és elegant", diuen la Laia, la Maria i la Júlia. En canvi, la Cèlia no hi està d'acord: "Jo no en tinc cap, de negre. És un color molt avorrit". D'altra banda, amb els biquinis blancs, coincideixen: no els agrada. És un color que fa patir. "Han d'estar molt ben folrats perquè no transparentin: s'omplen de sorra". A més, "has d'estar molt morena perquè et quedin bé", diuen.

La publicitat influeix

El fet de mirar-s'hi, en els banyadors o els biquinis, és una tendència molt actual, "molt influïda per la publicitat, que gairebé els obliga a estar al dia", explica Ares Anfruns, de l'Institut Gomà. També és cert que "la roba de bany és molt accessible ara", afirma Anfruns. És per això que els joves en tenen més d'un. Tot plegat "no està malament", tot i que un extrem d'aquesta tendència fa caure molts adolescents (noies, i també nois) en patologies, "com ara l'anorèxia, que s'ha anat incrementant en els últims temps", conclou la psicoterapeuta.

Exhibir el cos

La roba de bany els preocupa molt perquè "exhibeixen cos", perquè estan amb companys i companyes i, perquè, diguem-ho sense embuts, "volen agradar als altres", explica Montse Guals, codirectora i fundadora de l'empresa Qué Me Pongo? Imagen Personal. Dit això, "a les noies que no tenen sobrepès, els encanta el biquini", tot i que un banyador "també estilitza, i té l'avantatge que recull la panxa". Aquest estiu es porten els biquinis amb pedreria, amb ratlles, amb llunes i amb colors fluorescents. "Les més atrevides porten banyadors tipus bandeau amb pedreria, que dóna un punt sofisticat", conclou la Montse Guals.

Els banyadors més buscats són els de colors àcids i amb estampats ètnics. L'experta en moda comenta que està molt sorpresa que a les joves els agradin els biquinis tipus bandeau (rectes, sense tirants), tot i que assegura que l'estrella de les peces de dalt és la dels biquinis tipus cortineta, que es gradua de més a menys. I totes es posen la part de dalt, ja que entre els adolescents no es porta fer topless . Pel que fa als nois, Guals explica que aquest any es decanten pels banyadors curts i de colors.

stats