Criatures 01/06/2013

Sobrepès perillós

L'excés de pes afecta un 28,3% de la població infantil

1 min

L'excés de pes entre la població infantil segueix sent una problemàtica de primer ordre i afecta un 28,3% de l'alumnat avaluat als municipis participants en el Programa Thao durant el curs acadèmic 2011-2012. Així ho demostren les dades presentades per la Fundació Thao, que analitzen una mostra de 20.668 nens i nenes d'entre 3 i 12 anys. "La situació actual ens fa veure que la suma d'esforços és molt important i que hem de seguir treballant. Ens estem adonant que les prevalences d'obesitat són molt altes i que queda molta feina per fer", afirma Rafael Casas, director científic de l'entitat.

L'estudi mostra que més d'un de cada cinc nens i nenes d'entre 3 i 5 anys pateixen excés de pes, una situació que es concreta en una prevalença de l'obesitat del 5,7% i del 16,2% si parlem de sobrepès. En infants d'entre 3 i 12 anys, els percentatges s'eleven fins al 21,2% en sobrepès i fins al 7,1% en obesitat.

El president de la Fundació Thao, Henri García, lamenta l'elevada prevalença entre els infants de menys edat. "Per poder generar un canvi que sigui real en aquesta gran problemàtica, necessitem una estratègia efectiva que estigui dirigida no només al foment de l'alimentació saludable i de l'activitat física, sinó també a l'actuació sobre factors psicològics i socials. Tots aquests elements són indispensables per resoldre un fenomen que ja s'ha convertit en un dels reptes més importants per a la salut pública del nostre temps", diu García. Per reduir aquestes proporcions, l'entitat ha creat els Tallers Thao-Petita Infància dirigits als pares d'infants de 0-3 anys i també a professionals de la petita infància.

stats