Recomanacions de Chef s per als àpats infantils

Dieta gustosa i saludable

Per esmorzar

1) Una peça de fruita, sempre millor amb pell per evitar treure’n la fibra. Aportarà aigua, energia, vitamines, minerals i fibra.

2) Làctic: un got de llet o un iogurt o un got de beguda vegetal enriquida. Aporta calci i vitamina D.

3) Cereals: poden ser cereals d’esmorzar sense sucres afegits, pa o pa torrat, barretes de cereals... Es poden utilitzar molts recursos, com ara cereals de blat sarraí, una llesca de pa de kamut torrat amb oli d’oliva verge extra, un entrepà de pa d’espelta integral... Com més varietat de cereals, més varietat de vitamines i minerals.

Per dinar

Ha de contenir gran varietat de verdures o hortalisses de temporada, cereals en forma de pasta, amanides... i aliments proteics com els llegums, la carn, el peix i els ous. La mida del plat anirà en funció de l’edat de l’infant.

Per berenar

És important que contingui fruita, fruita seca o cereals.

Per sopar

Ha de ser lleuger, ja que a la nit no consumirem energia, però ha de contenir els nutrients necessaris per seguir creixent quan dormim.