Llibres de cuina per als més petits

A l’estiu les novetats per engrescar la canalla a cuinar i a conèixer bé els aliments proliferen. Barcanova acaba de publicar Menja’ns a l’estiu. De casa i quan toca, escrit per Anna M. Matas, Joan Antoja i Òscar Sardà. D’una manera molt gràfica, el llibre explica què poden cuinar amb cadascun dels aliments que apareixen a l’estiu, a més d’aportar també curiositats nutricionals i de conreu. De la mongeta tendra, per exemple, en diuen: “Protegeixo contra la grip. Mengeu-me i us ajudaré a combatre millor els microbis”. O dels pebrots: “Aporto més del doble de vitamina C que les taronges. Si em mengeu... adéu constipats”.

Anaya (castellà) i Barcanova (català) publiquen un llibre de Jaume Copons (escriptor) i Liliana Fortuny (il·lustradora), La cuina d’en Sam, que explica l’àpat sorpresa que un nét prepara a la seva àvia. La criatura esprem la memòria per recordar els plats típics de la família els dies de festa.