Criatures 07/09/2013

"Hi ha mestres que estan molt enfadats"

Irene Balaguer, Presidenta de l'Associació de Mestres Rosa Sensat

1 min

Les retallades en educació han estat força traumàtiques fins ara. Com es presenta aquest començament de curs?

D'una manera una mica contradictòria. Molts mestres aprofiten les vacances per formar-se a l'escola d'estiu, és a dir, d'una banda es viu amb el compromís per millorar en una temàtica o una àrea concreta, i de l'altra amb la constatació que cada cop es comptarà amb menys i menys recursos. També hi ha mestres que estan molt enfadats, i ara a l'agost ja han organitzat protestes. I cal recordar els docents que encara no saben on aniran, que viuen amb aquesta incertesa.

Quins són els grans reptes per al curs 2013-14?

Desgraciadament serà un any de lluita potent, i la lluita desgasta, perquè dedicar tant de temps i esforços a protestar és frustrant. D'altra banda, preveiem que enguany un dels grans reptes serà el de l'anglès: preparar-nos per treballar amb tres llengües. I també cal recordar les escoles bressol, amb ràtios molt altes i una gran inestabilitat.

Quina creieu que ha de ser l'actitud dels mestres i professors en el context actual?

Treballar molt i millor del que s'ha fet fins ara, cal fer esforços addicionals per recuperar la situació que s'havia tingut, no pels mestres sinó pels nens. Els caldrà fer una doble jornada laboral: treballant a l'escola i també per retornar a les condicions laborals correctes. Pensem que en l'actual situació cal més esforç i imaginació.

stats