Criatures 29/09/2012

Heu estat més que una afició

Eva Bach
2 min
Heu estat més 
 Que una afició

Madrid, 25 de maig del 2012. Final de la Copa del Rei de futbol. Amb manifestació ultra autoritzada i la ciutat plena d'aficionats de l'Athletic de Bilbao i del Barça. Cada cop que els seguidors de l'Athletic veuen algun aficionat del Barça, canten amb ironia: " He visto a uno del Barça ", en al·lusió al nombre molt superior d'aficionats de l'Athletic que es van desplaçar a Madrid, que van arribar a doblar els del Barça. En un bar de la capital, un seguidor del Barça i un de l'Athletic discuteixen acaloradament, cerveses en mà. El de l'Athletic vol que el del Barça reconegui que són la millor afició del món. El del Barça no ho vol reconèixer i la discussió va pujant de to. Un company de l'aficionat culer es decideix a intervenir. Un altre company li recomana que val més que no s'hi fiqui. Però ell s'hi apropa. Es dirigeix amb molta calma a l'aficionat de l'Athletic i li proposa un tracte: "Jo reconec que sou la millor afició del món i tu deixes en pau el meu amic. No tinc cap dubte que ho sou. Salta a la vista: heu vingut el doble que nosaltres".

Una lliçó important

El de l'Athletic s'ho pren molt bé, però torna a increpar el seguidor culer: "Ho veus? -li diu- Fins i tot el teu amic ho reconeix!" L'altre insisteix: "Ho torno a reconèixer, si vols, i tu deixa en pau el meu amic". S'allunyen tots dos, paguen tranquils i se'n van.

El seguidor culer que intervé de mediador és el meu fill gran. El que volia evitar que s'hi apropés és el meu fill petit. Quan arriben a casa i m'ho expliquen, em sento orgullosa de tots dos i que el gran ensenyi el petit a moure's en terrenys minats. "Ells potser són la millor afició -els vaig dir-, però vosaltres heu estat més que una afició. Heu demostrat que sou bons amics i que sou persones, i que, en situacions de conflicte, opteu pel respecte i la concòrdia".

stats