21/07/2012

Habitacions per a papes

2 min

Navego una mica per l'oferta de vacances per a separats amb criatures i descobreixo una cosa sorprenent: hi ha un munt de cases de colònies que organitzen estades per a separats amb criatures, però resulta que les habitacions són col·lectives. Cito textualment: "Existeixen habitacions per a papes, habitacions per a mames, habitacions per a papes + fills/es, habitacions per a mames + fills/es i habitacions amb monitors/es per als nens/es que dormen separats dels seus papes/mames".

A part del redactat, amb aquesta insistència a parlar de papes i mames i amb el curiós ús del verb existir per remarcar la realitat tangible d'aquestes habitacions, on és la gràcia? Quina mena de separat amb criatures pot optar per la fórmula de compartir una habitació col·lectiva amb altres separats que ronquen i parlen en somnis?

Per al jove separat abandonat i enamorat encara de la seva ex ha de ser insuportable recordar les últimes vacances al llit matrimonial i veure's desemparat a la llitera compartida amb un separat que deforma el somier i amenaça de caure-li al damunt. Per a l'alegre separada que vol recuperar els anys perduts, quin sentit té un dormitori col·lectiu ple de dones? Per al separat o la separada que ja se sent capaç de tornar a estimar, unes vacances en un dormitori col·lectiu només tenen sentit si el que es vol és precisament fer una pausa en les aventures amoroses, equivalent a tancar-se en una cel·la de Montserrat o al monestir budista del Garraf.

Habitació compartida

Per als nens els dormitoris col·lectius són una festa. Entre guerres de coixins, intercanvis de polls i converses inacabables a les fosques sobre la vida escolar i males passades, fan de tot menys dormir. L'equivalent, en el món dels adults, seria una habitació amb un bon llit que també permetés de tot menys dormir. En tot cas, el que ningú no em pot negar és que, vist així, això de les habitacions col·lectives per a mames o per a papes és discriminatori per als heterosexuals. Els gais i les lesbianes separats amb criatures juguen amb avantatge. Per què ells poden dormir amb altres papes, i elles amb altres mames, i els heterosexuals no poden dormir amb el sexe que els interessa? Però el món és així, i com que hi ha gent per a tot, segur que n'hi ha que els encanta la idea. Que els vagi bé.

stats