Criatures 14/04/2012

Educació saludable

1 min

El tabac

Hi ha pares que fumen davant de les criatures i n'hi ha que no. "Tant els uns com els altres estan fent un dany ambiental als fills", diu la directora general de la Fundació Roger Torné. El fum queda impregnat a la roba, al mobiliari de la casa, als estris de la llar. Les criatures ho toquen tot. És l'anomenat fum de tercera mà, "que també és responsable de càncers", afirma Soledad Román.

La contaminació del carrer

En una ciutat, hi ha quatre vegades més nivells de contaminació que a la muntanya. A més, les criatures, quan van assegudes a les cadiretes, són les que tenen més a prop els tubs d'escapament dels cotxes. No s'ha d'oblidar que l'aparell respiratori dels petits s'està formant, per això la millor recomanació és, si es viu a ciutat, portar-los a jugar en placetes allunyades del trànsit rodat.

Reduir l'estrès

Els pares estan molt estressats, però els infants no cal que ho estiguin per culpa seva. Els nens necessiten dormir i descansar. No és recomanable que vegin la televisió més de dues hores al dia.

Potenciar l'activitat física

L'activitat física és una bona aliada per a la salut dels infants. "Ens trobem amb moltes noies, per exemple, que no fan ni una hora d'activitat física a la setmana". Caminar ja és una bona opció.

Una millor alimentació

No s'han d'oblidar els aliments de veritat: fruita, verdura, llegums, cereals, peix, carn. I a l'hora de beure, aigua i llet. Per menjar, l'ideal és compartir els àpats amb les criatures. "Hi ha estudis que demostren que si pares i fills mengen junts estan prevenint problemes d'addiccions, sobretot durant l'adolescència".

stats