Ingredients:
200 g de crema d’espelta
100 g de farina d’espelta
2 ous
1 carbassó
1 pastanaga
1 ceba tendra
Crema de xocolata / 2 peres
2 cullerades de sucre de panela
Sal, oli d’oliva i pebre negre
4 cullerades soperes d’aigua
Poseu al got de la batedora la crema d’espelta, la farina, 2 ous, un pessic de sal i pebre. Afegiu-hi 4 cullerades soperes d’aigua. Tritureu-ho i deixeu-ho reposar 5 minuts. Ja teniu la massa de les creps.
Renteu i talleu les verdures a tires molt finetes (a la juliana) i en una paella amb dues cullerades d’oli d’oliva salteu les verdures fins que quedin toves (per a la versió dolça amb fruita, poseu en una paella 2 cullerades de sucre de panela i la pera pelada i tallada a trossets i salteu-ho).
Poseu una paella antiadherent al foc i tireu-hi una mica d’oli d’oliva o mulleu un paper de cuina amb l’oli i esteneu-lo per la paella.
Quan comenci a fumejar, abaixeu el foc i tireu al centre de la paella un cullerot de la massa de crep i fent lleugers moviments de canell feu que la massa cobreixi el fons de la paella.
Deixeu-l’hi un minut. Gireu la crep i deixeu-la un minut més (podeu ajudar-vos amb un escuradents o un ganivet per enlairar una punta de la crep i agafar-la amb les mans per donar-hi la volta).
Repetiu l’operació fins a acabar la massa. La primera crep sempre surt malament, per la qual cosa és millor rebutjar-la i continuar.
Esteneu les creps sobre una superfície plana, poseu-hi les verdures saltades, enrotlleu-les i a menjar!