29/09/2012

Ava Gardner

2 min

Va néixer una nit de Nadal a Brodgen, una petita comunitat agrícola de Carolina del Nord, als Estats Units. Els seus pares, Jonas Gardner -meitat irlandès, meitat indi tuscarora- i la Molly, tiraven endavant una granja de tabac i cotó. Van tenir set fills, dos nois i cinc noies. Ava Gardner era la més petita.

L'actriu, a qui la maquinària propagandística de Hollywood definia com "l'animal més bell del món", va passar els primers anys de vida formant part d'aquesta família nombrosa, alegre i treballadora, vivint l'enfeinada però tranquil·la vida d'una granja. Aquest món idíl·lic s'acabaria dramàticament amb la Gran Depressió del 29. Els Gardner es van veure obligats a deixar la granja. El pare de família va començar a treballar en una serradora i la seva dona es guanyava la vida fent de cuinera i majordoma a l'escola de Brodgen.

Segons confessava Ava Gardner en la seva autobiografia, la futura sex symbol va ser una nena poc femenina, que només volia córrer descalça pel camp i jugar amb els vailets a l'aire lliure. Segons reconeixia, només tenia cinc anys quan va fumar el primer cigarret. En acostar-se a l'adolescència, la seva bellesa va començar a deixar-se intuir en uns ulls enormes i clars, una boca ben dibuixada i unes faccions harmòniques. L'Ava, no sabem si motu proprio o empesa pel seu entorn, va començar a pensar que aquell atractiu físic li obriria camí per convertir-se en una estrella del cinema. Aleshores ja havia mort el seu pare a conseqüència d'una bronquitis i la família passava per veritables dificultats econòmiques.

Tot i ser la més bonica de l'escola, l'Ava era el blanc de les bromes dels seus companys per la seva roba vella i apedaçada. Quan va acabar els estudis, i veient que els seus somnis hollywoodians no eren realistes, es va preparar per trobar feina de secretària. Però el destí li tenia reservada una sorpresa.

Quan tenia 18 anys va anar a visitar la seva germana Beatrice, que vivia a Nova York, i el seu cunyat, el fotògraf professional Larry Tarr, que havia constatat l'esclat de la bellesa de l'Ava, la va fotografiar. Com era d'esperar, el seu físic espatarrant va cridar l'atenció dels directius de les grans productores. Diuen que Louis B. Mayer la va conèixer i va dir : "No sap actuar, ni tan sols sap parlar, però és impressionant!" L'Ava va necessitar classes particulars per millorar la dicció. Tenia massa accent del sud i un parlar poc fi, havia crescut en una granja, però com tots sabem, va complir plenament el seu somni adolescent i va esdevenir una estrella de Hollywood amb una llarga i prolífica carrera cinematogràfica.

Segons sembla, mai no va perdre les habilitats apreses a la granja: cuinava molt bé, li agradaven les feines de casa i sabia munyir vaques! Mai no se'n va avergonyir i presumia d'aquesta faceta sempre que podia. I per acabar, una curiositat: Louis B. Mayer considerava que el seu nom real, Ava Gardner, era tan adequat per a una estrella que va inventar la història promocional que la noia es deia en realitat Lucy Ann Johnson i que l'estudi li havia inventat el nom d'Ava Gardner.

stats