Al·lèrgies alimentàries en xifres

Dades del departament de Salut i de les societats d’al·lèrgics de Catalunya i Espanya

Entre un 6-8% dels nens dels països desenvolupats són al·lèrgics a algun aliment.

A Europa la prevalença de l’al·lèrgia en aliments en la població infantil està situada entre el 0,3% i el 7,5%.

A Catalunya hi ha un milió i mig de persones que tenen alguna al·lèrgia, i un 10% són de tipus alimentari, un 80% causades per àcars i pol·len, i un 5% per reaccions a medicaments.

El 90% dels casos d’aquest tipus d’al·lèrgies són causats per algun o diversos d’aquests aliments: llet, ous, fruita seca, fruita, peix i marisc.

Es calcula que entre un 80% i un 90% dels infants aconsegueixen superar aquestes al·lèrgies alimentàries abans dels tres anys.

Es calcula que uns 70.000 catalans són celíacs, però la realitat és que només n’hi ha 40.000 de diagnosticats. El 80% dels aliments manufacturats poden contenir gluten, però el pitjor és que la meitat de vegades no ho especifiquen a l’etiqueta.