Al·lèrgies alimentàries en xifres
Dades del departament de Salut i de les societats d’al·lèrgics de Catalunya i Espanya
1 Entre un 6-8% dels nens dels països desenvolupats són al·lèrgics a algun aliment.
2 A Europa la prevalença de l’al·lèrgia en aliments en la població infantil està situada entre el 0,3% i el 7,5%.
3 A Catalunya hi ha un milió i mig de persones que tenen alguna al·lèrgia, i un 10% són de tipus alimentari, un 80% causades per àcars i pol·len, i un 5% per reaccions a medicaments.
4 El 90% dels casos d’aquest tipus d’al·lèrgies són causats per algun o diversos d’aquests aliments: llet, ous, fruita seca, fruita, peix i marisc.
5 Es calcula que entre un 80% i un 90% dels infants aconsegueixen superar aquestes al·lèrgies alimentàries abans dels tres anys.
6 Es calcula que uns 70.000 catalans són celíacs, però la realitat és que només n’hi ha 40.000 de diagnosticats. El 80% dels aliments manufacturats poden contenir gluten, però el pitjor és que la meitat de vegades no ho especifiquen a l’etiqueta.