Criatures 12/05/2012

Ajudem el ministre Wert

Jaume Cela & Juli Palou
2 min

¿Ha pensat, el senyor ministre d'Educació, que si posem els nens i nenes capiculats a les aules, com fèiem de petits quan un amic dormia al nostre llit i ens servia per olorar-nos els peus, podem gairebé doblar el nombre de criatures? I en els parvularis, si posem cadires més grans podran seure dos nens, dues nenes o una parelleta. Tenen els culets petits, els nens i nenes del parvulari. Aclarim aquest detall perquè pensem que amb tanta bestiesa com ha dit el ministre en poques hores no deu saber què és un nen o una nena de parvulari. Les cadires ocupen més espai esclar, per tant, si això és un problema, podem fer que uns quants estiguin drets i els altres asseguts. Al cap i a la fi els nens i nenes s'han de bellugar. La mestra podria estar fora de l'aula amb la taula i la cadira. Amb aquesta mesura guanyaríem més espai.

Els mestres han de venir pixats i cagats de casa, i perdoneu la claredat del missatge, perquè amb les hores de docència directa no podran anar al lavabo quan ho necessitin. Si aconseguim, a més, que vinguin curats de casa i no demanin baixes tenim un estalvi més i un problema menys. ¿De veritat pensem que amb aquestes retallades podrem mantenir els avenços que hem anat conquerint a les escoles del nostre país? ¿Hem d'aguantar en silenci i resignació que se'ns digui que, tot i aquestes retallades, la qualitat del servei es mantindrà? Sembla que el ministre ha dit que si hi ha més nens a les aules, augmentarà la socialització. I tant, la socialització dels formiguers és una cosa sabuda i ben estudiada i la dels ruscs de les abelles també. Doncs a socialitzar-nos tots!

El que sí que sabem és que si dimiteix -amb aquestes idees no està preparat per a la feina que se li ha encomanat- i es dedica a fer una altra feina, no sabem quina però alguna trobarà, si més no millorarà la nostra tranquil·litat perquè ja comencem a estar tips de tanta demagògia.

stats